Region Örebro bezirk Region Örebro bezirk

Kronprinsessan Victoria besökte Kävesta

Veröffentlicht: 2018-04-23 14:30

Kävesta fick minst sagt celebert besök i fredags - dagen före Kävestadagen, då ingen mindre än Kronprinsessan Victoria stannade till vid skolan under sin landskapsvandring.

Kronprinsessan iförd blå cykelhjälm, mörka solglasögon och blå jeanströja. Hon ler och tittar rakt mot kameran. Runt omkring syns personer som fotograferar, tittar på eller väntar med sina cyklar.

Kronprinsessan Victoria besökte Kävesta för lunch och vila under sin landskapsvandring i Nerike.

Möttes av vårsånger på Kävesta

Efter en vandring genom Sörön och Kvismarens naturreservat, samt snokspaning på Öby kulle, åkte Kronprinsessan Victoria till Kävesta folkhögskola för lunch och en stunds vila. På Kävesta möttes Kronprinsessan av Musiklinjens kör som sjöng vårsånger.

Kronprinsessan står i en liten grupp människor och lyssnar till en kör som står framför Kävestas stora skolhus, en orange stenbyggnad. I bildens förgrund syns ett myller av åskådare.

Kronprinsessan välkomnades av Kävestas kör, som bjöd på vårsånger.

Laxlunch

Efter en lunch på bland annat helstekt lax med romsås, biffar på gröna ärtor och kikärtor samt dillslungad potatis med sockerärtor väntade nästa del – en cykeltur till närbelägna Kvarntorpshögen.

Efter justring av hjälmar och en fanfar cyklade så en skara på runt 70 cyklister, inklusive en enhjuling, iväg med Kronprinsessan och Örebro cykelförening i täten.

Rektor Lisa berättar om Kronprinsessans besök

Text, bild och video: Petter Hellmin

Hat Ihnen dieser Inhalt weitergeholfen?

Zuletzt aktualisiert: Dienstag, 20. August 2024