Region Örebro län Region Örebro län

Kävesta folkhögskola 150 år – jubileumsskrift av Signild Håkansson

Publicerad: 2023-12-24 09:00

I samband med Kävesta folkhögskolas 150-årsjubileumet har skolans tidigare rektor Signild Håkansson arbetat fram en jubileumstext. Den tar vid där Carl-Gösta Höglunds jubileumsbok ”Kävesta folkhögskola – 100 år och lite till” slutar, och betonar särskilt årtiondena 1970 – 2020.

En bild av jubileumsskriftens framsida, på en ljusgrön bakgrund. Skriftens framsida består av en miljöbild från skolan - där en grupp deltagare går längs en stig mellan två röda hus. I översta vänstra hörnet står det "Kävesta 150 år" i vitt mot mörkblå bakgrund. I nedre vänsterkant står det "Med betoning på de senaste 40 åren" i svart text på ljusblå bakgrund, och därunder i ett mindre typsnitt står det "Text: Signild Håkansson" i vitt på mörkblå bakgrund. I nedre högra hörnet finns Kävesta folkhögskolas logotyp.

Kävesta folkhögskolas tidigare rektor Signild Håkansson har skrivit en jubileumsskrift om skolans första 150 år.

Betoning på de senaste 50 åren

Efter en kort summering av skolans första 100 år beskriver Signild viktiga händelser och utvecklingssteg under de senaste 50 åren. Visste du till exempel:

  • Att Kävesta var en av landets största folkhögskolor på 70-talet, innan delningen som ledde till bildandet av Örebro folkhögskola?
  • Att Skolan fick sina första datorer 1985, och att priset motsvarade nära 200 000 kronor i dagens penningvärde?
  • Vad skolöverstyrelsens avveckling på 90-talet betydde för folkhögskolornas organisering?

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 19 augusti 2024